Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2022.

Министар Стефановић: Подршка председнику Вучићу, то је борба свих нас



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Одувек је Србија била на раскршћу путева, преплитали су се на овим просторима интереси великих сила кроз целу нашу историју и никада борба за самосталну и независну Србију и доношење одлука искључиво у интересу нашег народа није била лака. Баш тако је и данас. Нарастајуће кризе у вези са основним животним потребама, од хране до енергената,  са којима се суочава цео свет, уз све очигледније сукобе интереса великих сила, ситуацију чине још комплекснијом, а борбу за опстанак нашег народа на Косову и Метохији изузетно тешком. 

Србију, међутим, у овим изазовним временима, пуним притисака на нашу земљу, води човек коме је једнако стало и до очувања мира и стабилности наше земље и до очувања српског народа у нашој јужној покрајини. Води је Александар Вучић, који зна да једног без другог нема, нити га може бити.

Човек који се неће јуначити са београдских улица, причајући велике празне приче, јер зна да то неће обезбедити миран сан нашем народу на КиМ, али човек који је довољно снажан лидер, који неће дозволити нове погроме Срба  и са којим велике силе данас разговарају, поштују ставове и одлуке Србије и када им се не свиђају.

Лидер који не обећава куле и градове уз помоћ чаробне лампе, већ доноси тешке одлуке, чији су резултати нови ауто-путеви, болнице, школе, фабрике, јака Војска Србије, веће плате и пензије и економски све јача Србија. Државник чије су посете региону усмерене на развој сарадње и напредак свих, али уз обавезну добробит и поштовање нашег народа. Човек који ради неуморно, тражи и налази решења и за оне проблеме које су му други оставили у наслеђе, али и за кризе које није изазвала Србија.

Наша је обавеза да му пружимо највећу могућу подршку и у овим тешким данима у којима се бори да наша Србија остане на својим зацртаним путевима, јединим на којим може имати сигурну садашњицу и наставити да гради будућност у којој ће нам се деца рађати и живети у миру и благостању у свим крајевима Србије. И зато је данас, уочи председниковог обраћања у Скупштини Србије, важно подсетити све у Србији на значај јединства у овој борби, јер је то борба свих нас.“