Министарство одбране Републике Србије
 
07.09.2022.

Састанак министра Стефановића са министром националне одбране Турске Акаром



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром националне одбране Републике Турске Хулуси Акаром, који борави у званичној посети Републици Србији у оквиру делегације председника те земље Реџепа Тајипа Ердогана.

Министри Стефановић и Акар сагласили су се на почетку билатералног састанка да отворени и пријатељски односи председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана представљају значајан подстицај за континуирани развој свеукупне сарадње између двеју земаља и да сарадња у области одбране прати овај узлазни тренд.

Министар Стефановић је оценио да је досадашња сарадња добра, али да има простора и за њено даље унапређење, посебно у области заједничких обука које су одлична прилика за размену искустава и знања која доприносе подизању оперативних способности наше војске, али и у области војне индустрије и војнообразовном сегменту.  

Министар Акар се захвалио министру Стефановићу на прошлогодишњој посети Анкари и истакао да управо овакви разговори имају велики значај за постављање смерница и реализацију даљег развоја сарадње. Он је изразио опредељеност Републике Турске за унапређење сарадње у војној-војној, војнообразовној и области војне индустрије, као и свим другим областима од обостраног интереса.

Двојица министара су овом приликом, такође, разговарала и о актуелној безбедносној ситуацији у региону и у свету.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.09.2022
mp4 (44,04 MB)
Састанак