Министарство одбране Републике Србије
 
31.08.2022.

Редовна обука снага Војске Србије у Копненој зони безбедностиУ оквиру редовних активности на базама и поседнутим објектима у Копненој зони безбедности снаге Војске Србије свакодневно реализују обуку за извршавање наменских задатака.

Обука се изводи ради очувања високог степена борбене готовости ангажованих јединица и њихове оспособљености да у случају потребе брзо реагују и обезбеде мир и сигурност у захвату административне линије са Аутономном Покрајином Косовом и Метохијом.

Током боравка на бази, припадници Војске Србије пролазе различите садржаје обуке, а посебна пажња се посвећује увежбавању борбених радњи у случају напада на јединицу, као и тактика, техника и процедура које се примењују у спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала.

Снаге Војске Србије које се ангажују на обезбеђењу административне линије са Аутономном Покрајином Косовом и Метохијом током целе године изводе обуку, како пре упућивања, тако и током реализације задатака у Копненој зони безбедности, чиме се обезбеђује висок ниво способности за одговор на све изазове, ризике и претње у зони њихове одговорности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА