Министарство одбране Републике Србије
 
04.08.2022.

Стационарно логоровање будућих подофицира оклопних јединица



На полигону „Орешац“ код Вршца у току је стационарно логоровање полазника 20. класе Основног курса за подофицире који се оспособљавају за командовање групом, тимом и одељењем у роду оклопних јединица.

Будући подофицири током овог облика практичне обуке у теренским условима реализују припремна и школска гађања из наоружања борбеног возила пешадије М-80А и школска гађања из наоружања тенка М-84.

Пре изласка на терен, полазници су успешно савладали садржаје који се односе на познавање, руковање и одржавање наоружања, борбених возила и уређаја и спремно и мотивисано приступили реализацији гађања, о чему говоре постигнути врлодобри и одлични резултати.

Полазнике Основног курса за подофицире — професионалне војнике који су претходно завршили Лидерски курс и доказали се на војничким дужностима — у наставку очекује стажирање у јединицама Војске Србије. Они који успешно савладају и тај, завршни модул курса биће унапређени у чин водника и распоређени на почетне подофицирске дужности у Војсци Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА