Министарство одбране Републике Србије
 
20.07.2022.

Селективна летачка обука кандидата за пилоте Војске Србије



На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је селективна летачка обука кандидата за кадете Војне академије на студијском програму Војно ваздухопловство и полазнике Курса за резервне официре рода авијације.

Селективну летачку обуку изводе инструктори и наставници летења из 252. школско-тренажне авијацијске ескадриле, а пролазе је кандидати који су успешно савладали неопходне припреме, здравствена тестирања и теоретски део оспособљавања.

Летачка обука се реализује по разделима — кандидати прво пролазе и полажу теоретски део, након чега приступају практичном делу, односно обуци у ваздуху. У наредне две недеље сви ће проћи кроз систем селекције на авиону „утва 75“, након чега ће у складу са показаним вештинама и запажањима инструктора летења тећи њихово даље оспособљавање.

Кандидати за кадете који успешно савладају селективну летачку обуку наставиће оспособљавање на Војној академији, док ће кандидати за полазнике Курса за резервне официре рода авијације по успешном завршетку курса бити примљени у професионалну војну службу и потом започети летачку обуку за пилоте Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА