Министарство одбране Републике Србије
 
14.07.2022.

Министар Стефановић обишао кандидате за пријем у 63. падобранску бригаду



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас кандидате који се налазе на селективној обуци за пријем у 63. падобранску бригаду на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу. Он је овом приликом изразио задовољство што све више младих људи жели да постане припадник наше елитне 63. бригаде и најавио наставак опремања ове јединице.

- Већ неколико година имамо повећање броја младих људи заинтересованих да дођу и покушају да постану специјалци 63. падобранске бригаде, а ове године је њихов број највећи до сада. Данас смо у јединици имали прилику да видимо како изгледа селективна обука за оне који ће ускоро постати део 63. падобранске бригаде, али и да чујемо како ће изгледати и онај много сложенији део обуке који их очекује - рекао је министар Стефановић.

Строге селекције међу великим бројем заинтересованих прошло је укупно 12 припадника Војске Србије и лица из цивилства која су се пријавила на конкурс за пријем, а који се тренутно налазе на селективној обуци на аеродрому у Нишу.
 
- Драго ми је да видим и колико су мотивисане старешине које воде ову јединицу и сваки човек овде. Учинићемо све да у наредном периоду могу да рачунају и на нове падобране и најсавременију опрему да би им олакшали извршавање њихових задатака. Све оно што су ови дивни људи учинили за нашу Србију у претходном периоду, али и што чине и данас својим радом, јасно показује и колико су спремни да од младих људи и из редова Војске и из цивилства стварају нове припаднике наше специјалне јединице и стварају људе који ће увек штитити Србију и њен народ – рекао је министар Стефановић.

Министра Стефановића на нишком војном аеродрому "Наредник - пилот Михајло Петровић" заменик команданта 63. бригаде пуковник Ненад Булатовић упознао је са садржајем, задацима и циљем селективне обуке, након чега је министар разговарао са инструкторима обуке и кандидатима.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.07.2022
mp4 (86,97 MB)
Обилазак
14.07.2022
mp4 (113,59 MB)
Изјава министра Стефановића