Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2022.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Египта



Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Арапске Републике Египат Баселом Салах Мустафа Ахмедом, са којим је разговарао о могућностима даљег унапређења сарадње двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић оценио је да свеукупни билатерални односи Србије и Египта, који почивају на искреном пријатељству наших народа, иду узлазном путањом, те да тај тренд прати и сарадња у области одбране.

Амбасадор Ахмед истакао је на састанку значај прошлогодишње званичне посете министра Стефановића Египту, током које је потписан Меморандум о сарадњи у области одбране између две земље.

Министар Стефановић и амбасадор Египта су оценили да је досадашња сарадња добра и садржајна, али и да постоје могућности за даље јачање у војноекономској, војнообразовној и војномедицинској сарадњи.

Саговорници су се сагласили и да је предстојеће 14. заседање Мешовитог војног комитета у Србији одлична прилика да се дефинишу смернице за даље унапређење сарадње на различитим пољима од обостраног интереса.

Такође, амбасадор Ахмед истакао је на састанку да Србија може да рачуна на подршку Египта по питању очувања свог територијалног интегритета и суверенитета и да Египат остаје доследан у ставу да су Косово и Метохија саставни део Србије, на чему му се министар Стефановић посебно захвалио.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.07.2022
mp4 (66,56 MB)
Састанак