Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2022.

Састанак министра Стефановића са представницима СУБНОР-а



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са представницима Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова (СУБНОР) са којима је разговарао о резултатима досадашње, као и будућој сарадњи Савеза са Министарством одбране и Војском Србије.

Министар Стефановић је истакао да је СУБНОР од изузетне важности за очување тековина антифашистичке борбе нашег народа и да ће Министарство, у складу са могућностима, увек пружити подршку СУБНОР-у реализацији активности.

„СУБНОР је значајан за Србију, која не сме дозволити да се заборави да је увек била на правој страни историје и да смо поднели велику жртву за слободу и своје одлучно опредељење против мржње и зла. И тиме се морамо дичити, баш као и својим борцима“, рекао је министар.   

Председник СУБНОР-а генерал-мајор у пензији Видосав Ковачевић захвалио се министру Стефановићу на подршци и изразио наду да ће сарадња тог Удружења са Министарством одбране и Војском Србије и у будућности доприносити заједничким циљевима, важним за нашу земљу.

Делегацију Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова чинили су председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор у пензији Видосав Ковачевић, члан Председништва СУБНОР-а пилот у пензији пуковник Зоран Јаковљевић и члан СУБНОР-а и председник Удружења логораша „Јасеновац“ Славко Миловановић.

Они су на крају састанка министру Стефановићу уручили пригодне поклоне у знак захвалности за подршку и лично ангажовање на очувању антишастичких традиција.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.07.2022
mp4 (84,13 MB)
Састанак