Министарство одбране Републике Србије
 
19.06.2022.

Министар Стефановић: Разобличио сам све досадашње лажи, наставићу још јаче



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Небројено пута сам лако и аргументовано разобличавао лажи и измишљотине, које су против мене у јавности лансирали криминални и политички кланови. Добијао сам и судске пресуде против оних који су лагали да сам радио незаконито и да сам имао везе са криминалом. Сваку од тих лажи сам до сада разоткрио, сам или преко суда, верујући да је то једини исправан начин да одбраним себе, своју породицу и своју државу којој одано служим. Пошто се ти напади чистим лажима против мене настављају, наставићу и ја искључиво истином, као и до сада.

Наставићу још јаче, јер напади и лажи долазе од окривљених за тешка кривична дела, која су признали током судског поступка и за која их чека озбиљна судска одлука. Због заштите свега што су праве вредности моје земље и моје породице, одлучио сам да одговорим на нови талас лажи који пласира окривљена Хркаловић, као и део медијске машинерије која је у власништву најближих сарадника Вељка Беливука.

У наредних 48 сати одговорићу на све лажи које су о мени изречене, користећи само истину и аргументе, као што сам и до сада радио. А управо истина коју ћу изнети њих и плаши, па се служе најнижим подметачинама и монструозним лажима, што је својствено онима који су криви и који покушавају да кривицу смање и пребаце на другог. То им неће проћи!“