Министарство одбране Републике Србије
 
07.06.2022.

Обилазак јединица Војске Србије у гарнизону Пожаревац



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима део јединица Војске Србије у гарнизону Пожаревац.

У касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“, генерал Мојсиловић је сагледао организацију живота и рада у Центру за обуку копнене војске, стање, оперативне и функционалне способности, као и капацитете за обуку у овој јединици Команде за обуку. 

Oвом приликом одржано је и информисање професионалних припадника јединице о тежишним задацима Војске Србије, плановима за даље унапређење способности, као и о мерама које се предузимају за побољшање статуса и материјалног положаја припадника Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је, у наставку обиласка, присуствовао сегментима тактичке обуке коју на полигону „Пескови“ пролазе полазници Основног курса за подофицире. Реч је о професионалним војницима који се у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ оспособљавају за обављање почетних подофицирских дужности у Војсци Србије.

У обраћању будућим подофицирима, начелник Генералштаба је похвалио њихово залагање на обуци и професионалан однос према обавезама, и истакао да се од њих очекује да уложе максималне напоре како би достигли захтеване високе стандарде и стекли потребна знања и вештине које ће убрзо, по завршетку курса, бити у прилици да примене као старешине Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА