Министарство одбране Републике Србије
 
15.05.2022.

Милосављевић и Борбељ најбољи српски такмичари на 35. Београдском маратонуПотпуковник Ненад Милосављевић из Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштaба Војске Србије и водник Ђуро Борбељ из Прве бригаде Копнене војске најуспешнији су домаћи такмичари у мушкој конкуренцији 35. Београдског маратона. Потпуковник Милосављевић је у укупном пласману заузео шесто место у трци на 42 километра, док је водник Борбељ на циљ полумаратона стигао четврти са 12 секунди заостатка за освајачем бронзане медаље и четири минута заостатка за победником.
Резултат припадника Војске Србије на најмасовнијем спортском такмичењу у нашој земљи говори о високом нивоу физичке спремности и пожртвовања будући да су и Милосављевић и Борбељ иза себе оставили и бројне професионалне атлетичаре.

На овогодишњем Београдском маратону, у тркама на 42 и 21 километар, учествовало је готово 170 припадника Министарства одбране и Војске Србије, док је више од 150 кадета и ученика војних школа помагало у организацији дежурајући на окрепним станицама дуж такмичарске стазе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА