Министарство одбране Републике Србије
 
05.05.2022.

Обука на војнополицијским мотоциклима у ГардиПрипадници јединице саобраћајне полиције из састава Гарде Војске Србије реализују обуку за извршавање специфичних војнополицијских задатака и задатака у оквиру протокола државних органа уз употребу мотоцикала.
Реч је о редовној обуци и кондицирању професионалног састава ове јединице, која се реализује ради одржавања високог нивоа обучености за безбедно управљање мотоциклима током ескортне вожње, пратње личности, те регулисања и контроле саобраћаја.
 
Програмом обучавања обухваћени су практични садржаји који се односе на експлоатацију и одржавање мотоцикала, обуку у вожњи на полигонима, јавним саобраћајницама и у теренским условима, а акценат је на оспособљавању за обезбеђење штићених лица у покрету. У обуци се користе савремени мотоцикли набављени 2018. године и проверени двоточкаши на употреби у јединици дужи низ година, који су опремљени посебним уређајима неопходним за безбедно извршавање војнополицијских задатака.
Свеобухватне припреме и континуирана обука у овој јединици Гарде Војске Србије обезбеђују да професионални састав у сваком тренутку буде спреман за извршавање свих задатака у складу са наменом јединице.
photoФОТОГАЛЕРИЈА