Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2022.

Министар Стефановић обишао базе „Грлић“ и „Велики трн” у Копненој зони безбедности



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Војске Србије у базама „Грлић“ и „Велики трн” који су ангажовани на задацима обезбеђења административне линије и контроле Копнене зоне безбедности и учествовао са њима у патроли.

Он је том приликом поручио да ћемо наставити да снажимо Војску Србије, јер знамо да је то једини гарант да ће наш народ наставити да живи у миру и стабилности.

- Данас имам прилику да са патролом наше војске, припадницима Треће бригаде Копнене војске, обиђем део патролног пута који они свакодневно прелазе од базе „Грлић“ до базе „Велики трн“. Ово је део Копнене зоне безбедности који наша војска чува свакога дана и брине да наши грађани буду безбедни и сигурни. Ми ћемо наставити да инвестирамо у наше војнике и да улажемо и у нову опрему и наоружање, али са циљем да заштитимо своју земљу. Нећемо никада бити било коме претња, нити Србија жели да са било ким ратује, нити да угрози било чију стабилност и безбедност, али знамо да је једини гарант да ми останемо безбедни и сигурни и да наш народ мирно живи да имамо снажну Војску – рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да је задовољан јер је имао прилике да види да су наши војници и опремљени и обучени.  

- Потрудићемо се колико год будемо могли да они и у наредном периоду имају најсавременију опрему која ће олакшавати њихове дужности и задатке, али сам потпуно импресиониран и њиховом пожртвованошћу и посвећеношћу. И колико обилазе терен и колико то раде професионално и колико су на услузи сваком становнику који живи у овом делу Копнене зоне безбедности. Жао ми је и што нису сви у нашој земљи тако добронамерни према нашој војсци и што врло често оспу и паљбу и критике на наше опремање и наоружавање, а истовремено нисам чуо да тако нешто раде када се дешавају покушаји креирања некакве такозване косовске војске. Волео бих да у будућности сви заједно будемо сложни, јединствени у томе да подржимо Војску Србије и да подржимо нашу Србију у свим изазовима који су пред њом – рекао је министар Стефановић. 

Министар Стефановић је приликом данашњег обиласка разговарао и са припадницима Војске Србије о изазовима са којима се сусрећу током извршавања задатака у Копненој зони безбедности.

О стању и задацима база, као и о значајним догађајима у одсеку одговорности министра Стефановића информисали су командир базе „Грлић“ капетан прве класе Милан Милосављевић и командир базе „Велики Трн“ мајор Милан Кубурић. 

Данашњем обиласку припадника Војске Србије у Копненој зони безбедности присуствовали су заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, командант Треће бригаде Копнене војске пуковник Драган Антић и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.05.2022
mp4 (109,05 MB)
Обилазак
05.05.2022
mp4 (182,53 MB)
Изјава министра Стефановића