Министарство одбране Републике Србије
 
29.04.2022.

Полазници 11. класе ВСБО на студијском путовању у Босни и Херцеговини



Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране, предвођени начелником ВСБО, пуковником Бранком Мишићем, реализовали су од 26. до 29. априла студијско путовање у Босну и Херцеговину.

Реч је о активности која се реализује сваке академске године на основу Програма усавршавања са циљем упознавања и компаративне анализе националних система безбедности и одбране земаља региона. Поред образовног циља, студијско путовање било је прилика за сагледавање заједничких безбедносних изазова и претњи, као и разматрање адекватних одговора на њих путем развијања механизама сарадње у билатералним и мултилатералним оквирима.

Полазнике највишег нивоа усавршавања у систему одбране наше земље у Сарајеву су примили председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија и министар одбране Сифет Поџић, а у Бања Луци члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, потпредседник Народне скупштине Денис Шулић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Полазници ВСБО су се у Сарајеву и Бања Луци упознали и са мисијама, задацима и капацитетима Оружаних снага Босне и Херцеговине, као и јединицама и капацитетима МУП Републике Српске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА