Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2022.

Уручене награде победницима другог циклуса квиза из војне историје



Државни секретар Бранко Живановић уручио је данас у име министра одбране победницима другог циклуса квиза “СВИ КВИЗ” из војне историје поручнику Младену Тимотијевићу и Биљани Кузмановић наградне ваучере за седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију.

Уручењу су присуствовали и помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић и пуковник др Миљан Милкић из Универзитета одбране, који су том приликом честитали учесницима на оствареном успеху. Они су током разговора са такмичарима изразили задовољство, јер је квиз и у овом циклусу окупио бројне љубитеље војне историје.
 
Победник другог циклуса, припадник 204. ваздухопловне бригаде Ратног ваздухопловства и ПВО поручник Младен Тимотијевић, одговорио је тачно на осам од 10 питања за минут и 43 секунде, док је другопласирана Биљана Кузмановић, професорка историје, имала исти број тачних одговора, али је тест решила за минут и 49 секунди. У другом циклусу квиза учествовало је 160 такмичара. Првопласирани Младен Тимотијевић награђен је седмодневним боравком у објектима Војне установе “Тара”, а Биљана Кузмановић освојила је седмодневни боравак у Војној установи “Моровић”.

Поручник Тимотијевић казао је да се није посебно спремао за питања и додао да је заволео историју још у школским данима, а то интересовање негује и данас.

Другопласирана Биљана Кузмановић, по занимању професорка историје у Петој економској школи у Раковици и Земунској гимназији, рекла је да је за квиз сазнала преко Инстаграм странице Министарства одбране, и да јој је војна историја посебно занимљива. Квиз јој је посебну привукао пажњу, јер, како је рекла, међу њеним ђацима има и оних који су заинтересовани да похађају Војну академију.
Подсећамо, сви који желе да учествују у квизу могу то учинити на званичном интернет сајту www.mod.gov.rs и Фејсбук страници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Такмичарски циклуси реализоваће се сваке прве суботе у месецу до краја 2022. године, а наредна прилика да љубитељи војне историје покажу своје знање и освоје вредне награде биће 2. априла.
photoФОТОГАЛЕРИЈА