Министарство одбране Републике Србије
 
22.03.2022.

Обука мартовске генерације војника на служењу војног рока



Војници генерације „март 2022“ који војни рок служе у Другом центру за обуку реализују обуку у теренским условима на полигону „Седлари“ код Ваљева.

Током вишедневног обучавања, војници се кроз реализацију разноврсних садржаја из тактичке и ватрене обуке оспособљавају за употребу личног наоружања и правилно извођење тактичких радњи у нападу и одбрани.

Млади војници на полигону увежбавају индивидуалне тактичке радње и поступке приликом кретања на непознатом земљишту, оријентацију у простору, маскирање, правилан избор и израду заклона за дејство и заштиту, и реализују гађања из пешадијског наоружања, којом приликом се у пракси проверава ниво обучености за руковање оружјем и успешно решавање ватрених задатака.   

Залагање које војници показују током обуке и постигнути резултати на гађањима сведоче о њиховој изузетној мотивисаности да савладају све садржаје обучавања, а код многих од њих, и о жељи да по завршетку војног рока наставе да служе својој земљи као професионални припадници Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА