Министарство одбране Републике Србије
 
08.03.2022.

Редовна замена јединица Војске Србије у мировној операцији у ЛибануПрипадници вода за заштиту снага из састава Команде за обуке који су од краја августа прошле године били ангажовани у саставу Привремених снага Уједињених нација у Либану допутовали су у Републику Србију након успешног учешћа у овој мировној операцији.
У претходних шест месеци они су, у сложеним безбедносним условима у овој блискоисточној земљи, реализовали све постављене задатке у складу са мандатом мисије и на достојан начин репрезентовали Војску Србије и Републику Србију.
 
Њих је на задацима обезбеђења у сектору „Запад“, у оквиру италијанског контингента у мисији,  заменио нови вод Војске Србије, петнаести по реду, који је у зону операције отпутовао средином прошлог месеца.
Војска Србије у мировној операцији Уједињених нација у Либану, осим вода за заштиту снага, ангажује и пешадијску чету, штабне официре и елеменат националне подршке. Досадашње ангажовање припадника Војске Србије у Либану оцењено је највишим оценама од стране представника Уједињених нација и држава партнера са којима су непосредно извршавали задатке.
photoФОТОГАЛЕРИЈА