Министарство одбране Републике Србије
 
10.02.2022.

Учешће Војске Србије у пројекту подршке локалној заједници у ЛибануПрипаднице Војске Србије из састава пешадијске чете ангажоване у мировној операцији Уједињених нација у Либану узеле су учешће у пројекту подршке локалном становништву у селу Дер Мимес. 
Циљ овог пројекта, који спроводи мисија Уједињених нација, је јачање родне равноправности и разумевања локалног становништва о улози жена у мировним операцијама. Овом приликом су припаднице српске, шпанске и салвадорске војске заједно са становницама Дер Мимеса израђивале различите производе, чиме су дале подршку развоју женског предузетништва у локалној заједници.
 
Ангажовање наших војника на оваквим активностима доприноси јачању међусобног поверења и подршци локалног становништва за задатке које контингент Војске Србије извршава у Либану, као и угледу Републике Србије у овој блискоисточној земљи и међу припадницима страних оружаних снага.
 
Војска Србије у мировној операцији у Либану, али и у другим мисијама Уједињених нација и Еропске уније, ангажује и припаднице женског пола, које су својим вредним радом, професионалношћу и посвећеношћу оправдале висока очекивања и заједно са својим мушким колегама достојно представљају Војску Србије и Републику Србију.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА