Министарство одбране Републике Србије
 
04.02.2022.

Састанак министра Стефановића са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са замеником помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију и специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, који борави у посети Републици Србији.
 
Министар Стефановић оценио је да сарадња две земље у области одбране има узлазни тренд, посебно у војно-војној области, и истакао да заједничке вежбе подижу ниво оперативних способности две војске. Стефановић и Ескобар су се сагласили да добру сарадњу у овој области треба наставити и интезивирати.
 
Специјални изасланик САД за Западни Балкан навео је овом приликом да стратешки дијалог Републике Србије и САД представља значајан допринос унапређењу односа наших земаља, али да има свакако позитиван утицај и на односе на Западном Балкану. Он је изразио подршку иницијативи Отворени Балкан оцењујући је као важан допринос напретку нашег региона.
 
Министар Стефановић истакао је да иницијатива председника Вучића Отворени Балкан представља веома значајан искорак у јачању међусобног разумевања и уважавања у региону и оставља по страни различитости, док истовремено убрзава економски развој и стварање бољих услова за живот грађана.
 
Стефановић и Ескобар су се сагласили да само економски развој и стабилност могу да доведу до напретка целог региона. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.02.2022
mp4 (49,88 MB)
Састанак