Министарство одбране Републике Србије
 
03.02.2022.

Обука најмлађих официра у 126. бригади ВОЈИН



У рејонима размештаја 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења у току је обука најмлађих официра у јединици за рад на савременим радарско-рачунарским системима.
 
Обуку пролазе официри службе ваздушног осматрања и јављања и техничке службе који су по завршетку Војне академије распоређени на дужности командира радарских одељења и водова у овој јединици Ратног ваздухопловства и ПВО.
Млади официри током обучавања надограђају знања стечена на Војној академији која се односе на прикупљање и пренос података радарског осматрања и савремене концепте организације, коришћења и контроле ваздушног простора, и реализују практичне садржаје у примени обрађених техничких решења на радарско-рачунарским средствима и средствима аутоматизације.
 
Реч је о редовној обуци коју пролазе све младе старешине по пријему у јединицу како се би се осигурао висок ниво оспособљености за рад на кључним средствима и системима и реализацију наменских задатака јединице.
Бригада ваздушног осматрања, јављања и навођења намењена је за осматрање и непрекидну контролу ваздушног простора Републике Србије, навођење борбене авијације у ловачкој намени, пружање навигацијске помоћи ваздухопловима у нужди и усмеравање артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства.
photoФОТОГАЛЕРИЈА