Министарство одбране Републике Србије
 
24.01.2022.

Министар Стефановић у посети Уједињеном Краљевству



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић борави у званичној посети Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске на позив министра одбране Бена Воласа.

Министар је данас посетио Империјални ратни музеј у Лондону у чијој поставци се налази и обиман материјал посвећен учешћу српске војске у Првом и Другом светском рату.

Музеј, основан током Првог светског рата 1917. године, данас поседује једну од најбогатијих колекција на свету личних архива, званичних докумената, фотографијa, филмског и видео материјала, обимну библиотеку, богату уметничку збирку, војна возила, ваздухоплове и војну опрему, као и друге артефакте који чувају сећање на два највећа ратна сукоба у историји човечанства.

Током посете Уједињеном Краљевству министар Стефановић састаће се са британским колегом Воласом и специјалним изаслаником Владе Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуартом Пичом, док ће у Парламенту разговарати са председавајућим Комитета за одбрану Елвудом Тобајасом и председавајућим Парламентарне групе за Србију Доњег дома Ендрјуом Бриџином.

У посети, уз министра Стефановића, бораве помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Мирољуб Чупић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.01.2022
mp4 (148,04 MB)
Обилазак