Министарство одбране Републике Србије
 
30.12.2021.

Министар Стефановић обишао Центар за испитивање наоружања и војне опреме у Никинцима



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас у Центру за испитивање наоружања и војне опреме "Никинци" да су интензивне обуке, опремање и модернизација веома важне за нашу војску, а да су данас такве да можемо да се поносимо.

Он је истакао да наше домаће фабрике, Технички опитни центар, Војнотехнички институт и сви људи из Сектора за материјалне ресурсе свакодневно раде на томе да нова средства, која осмишљава наша домаћа памет, а производи наша одбрамбена индустрија, буду што пре имплементирана у јединице Војске.

- Данас смо имали прилику да видимо и како се то дешава на терену. Ни у оваквим временским условима нема препрека за ове људе да стално врше испитивања и гађања овим средствима, као што су модернизовани тенк М-84 и борбено возило пешадије. Видели смо и испитивање даљинских управљивих борбених станица, које су дело домаће производње, као и гађање ручним бацачем од 40мм и испитивање термовизијског нишана на нашој новој модуларној пушци. Све функционише добро и драго ми је да чујем од људи из ТОЦ-а да су они задовољни, јер када су они задовољни то значи да ће Војска ускоро добити нешто што је веома квалитетно и да ћемо у рукама наших војника имати савремено наоружање, домаће производње – рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да је поносан на све те људе који су и у 2021. сваког дана радили и нису се жалили ни на шта.

- Огромним радом и залагањем омогућили су да наши војници имају и савремену пушку део домаће производње и да се модернизују наши тенкови и оклопни транспортери. Хвала још једном свима и желим им да наставе са оваквим ентузијазмом и залагањем и да ћемо и наредних година моћи да се поносимо шта је све производ наше домаће памети и домаће индустрије – поручио је министар Стефановић.

Током данашњег обиласка, министар Стефановић разговарао је са припадницима Центра за испитивање наоружања и војне опреме "Никинци" и ВТИ који су га, том приликом, информисали о статусу пројеката који су у току.

Испитивањима на полигону „Никинци“ присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за одбрамбене технологије пуковник Славко Ракић, директор Војнотехничког института пуковник Бојан Павковић, директор Техничког опитног центра пуковник Ненко Бркљач и пуковник Станисав Мијајловић из Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.12.2021
mp4 (130,4 MB)
Опитовање
30.12.2021
mp4 (177,35 MB)
Изјава министра Стефановића