Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2021.

Састанак министра Стефановића са политичким директором Европске спољнополитичке службе



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са политичким директором Европске спољнополитичке службе (ЕЕАС) Енрикеом Мором, који се налази у званичној посети Београду.

Министар Стефановић истакао је да су евроинтеграције стратешки спољнополитички циљ наше земље и оценио да Србија већ дуги низ година доприноси Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ (ЗБОП), а као највидљивији допринос истакао је учешће припадника Војске Србије у мировним мисијама ЕУ и УН. Како је навео, како би били спремни за ефикасан одговор на све евентуалне изазове и претње, непрестано радимо на подизању нивоа оперативних способности наше војске, не само кроз учешће у мировним мисијама, већ и кроз бројне билатералне и мултилатералне вежбе и са војскама земaља чланица ЕУ и са војскама других земаља. 
Политички директор ЕЕАС-а Мора истакао је да Европска унија изузетно цени учешће припадника Војске Србије у мировним мисијама, које је, како је оценио, не само фигуративно, већ висококвалитетно учешће. Он је изразио уверење да ће се у наредном периоду конкретизовати могућности за даље унапређење сарадње у области ЗБОП са Србијом и истакао подршку нашој земљи на путу ка чланству у Европској унији.











 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.11.2021
mp4 (46,02 MB)
Састанак