Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2021.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка министра одбране поводом  Дана Копнене војске

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 16. новембра – Дана Копнене војске честитку у којој се каже:

„Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.

Као припадници најстаријег и најбројнијег вида Војске Србије, својим професионализмом и посвећеним радом показујете да сте достојни чувари славне војничке традиције и да и данас чините један од стубова сигурности и стабилности наше отаџбине.

Ваше јединице у реализацији постављених задатака показују изузетну спремност и обученост, чиме доказујете да Србију има ко да чува и да се стара да ништа не угрози миран сан њених грађана.

Честитам вам празник, сигуран да ћете успети да и убудуће будете понос наше војске и наше Србије.“


Честитка министра одбране поводом  Дана пешадије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 16. новембра – Дана пешадије честитку у којој се каже:

"Свим припадницима пешадије честитам 16. новембар – Дан рода.

Баштинећи светлу традицију прослављених колубарских јунака захваљујући залагању, стручности и одговорности припадника вашег рода, успели сте да изградите и одржите завидан ниво оперативних способности и функционално одговорите намени, коју пешадија као најмасовнији род има у Војсци Србије.

Константним радом на личном, техничком и професионалном усавршавању, припадници рода пешадије дају прави пример како се ради на просперитету не само Копнене војске, већ и Војске Србије у целини.

У жељи да и у наредном периоду квалитетно испуњавате постављене задатке, честитам вам празник."