Министарство одбране Републике Србије
 
12.11.2021.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана Војнобезбедносне агенције

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 12. новембра – Дана Војнобезбедносне агенције честитку у којој се каже:

„Свим припадницима Војнобезбедносне агенције упућујем срдачне честитке, поводом  12. новембра – Дана агенције.

Готово два века професионалним радом успешно обављате задатке у борби против свих безбедносних претњи, потврђујући да сте један од кључних чинилаца у Министарству одбране и Војсци Србије и незаменљив део безбедносног сектора наше државе.

Уједно негујући дугогодишње традиције и пратећи савремене токове, и данас се сврставате у ред врхунски организованих служби безбедности, која и те како уме да се стара да ништа не угрози миран сан нашег народа и сигурност наше Србије.

Честитам вам празник, уз очекивања да ћете још снажније наставити да будете и штит и мач Србије у њеним напорима да остане независна и слободна земља.“  


Честитка поводом Дана верске службе

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 12. новембра – Дана верске службе честитку у којој се каже:

„Свим припадницима верске службе честитам 12. новембар – Дан службе.

Баш као и у време након што је Војним законом у Кнежевини Србији пре више од 180 година успостављена, ваша служба и данас својим радом показује како се јачају духовне и моралне вредности припадника Министарства одбране и Војске Србије и како се негују војничке врлине и патриотизам.

Јачањем духа и вере наших припадника дајете немерљив допринос њиховим бољим резултатима у извршавању мисија и задатака.

Уз честитке за празник, желим вам успех у даљем раду.“