Министарство одбране Републике Србије
 
04.11.2021.

Посета Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске



Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић боравиo je у званичној посети Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске, на позив заменика начелника Штаба одбране Британских оружаних снага адмирала Тимотија Фрејзера. 
 
Генерал Цветковић се јуче у Министарству одбране Велике Британије састао са адмиралом Фрејзером, са којим је разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у Европи и региону, билатералној војној сарадњи и могућностима за њено унапређење, као и о искуствима из ангажовања на сузбијању и спречавању ширења ковида 19. 
 
Оцењено је да је војно-војна сарадња интензивна и садржајна, a посебно је истакнуто заједничко учешће на вежбама и у мировној операцији Уједињених нација на Кипру, у којој је у оквиру британског контингента ангажовано одељење војне полиције из састава Војске Србије.
 
Током боравка у Великој Британији генерал Цветковић је посетио и Шесту (Уједињено Краљевство) дивизију, где га је са мисијом, задацима и наменом ове јединице Британске копнене војске упознао командант генерал-мајор Џералд Стрикланд.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА