Министарство одбране Републике Србије
 
22.10.2021.

Министар Стефановић: Позивам целу Србију да гласно осуди бестидне нападе на породицу председника



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

"Насловна страна дневног листа "Данас", којом се опозиција и разноразне интересне групе обрачунавају са сином председника Александра Вучића - дакле не са председником, већ његовим дететом - брука је и срамота којој од јутрос сведочи цела Србија.

Цртање мете на леђима једног детета бруталним лажима, у којима се уважавају чак и изјаве осуђеника и износе перфидне и бесрамне конструкције, нови су ниво нискости који су Ђиласови медији увели у нашу земљу.

Нормалан човек не може да се не запита - где је граница? Да ли су у нашој Србији пређене све границе пристојности и да ли поједини медији имају право да, без икакве одговорности, пласирају лажи сатанизујући чак и нечију децу? До када ће пристојна Србија да ћути на креирање атмосфере у јавности у којој је све дозвољено, па се са ударања нечасним средствима на политичке противнике и њихове породице, сада прешло и на децу?

Немоћ, неспособност и очај Ђиласа и разних интересних скупина што не могу да победе Александра Вучића на изборима и сломе јаку Србију на челу са њим више се не дају сакрити. Поручујем им да Александра Вучића свакако неће сломити, а о себи су већ својим поступцима народу довољно рекли.

Позивам целу Србију да гласно осуди ово бестидне нападе на породицу председника наше државе, у којима се удара чак и на оно најважније у животу сваког човека - децу. "