Министарство одбране Републике Србије
 
11.10.2021.

Састанак министра Стефановића са министром одбране Анголе генералом Сантошом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас, уочи сутрашњег свечаног отварања Сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2021", са министром националне одбране и ветерана отаџбине Републике Анголе генералом војске Жоа Ернестом дош Сантошом о сарадњи двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић захвалио се овом приликом Анголи на принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, подсећајући да две земље већ више деценија спајају не само сарадња, већ и традиционално пријатељски односи, упркос удаљености.


Стефановић је истакао да је сарадња у области одбране добра, као и да постоје могућности њеног унапређења, посебно у области војноекономске, војнотехничке и војнообразовне сарадње.

Министар дош Сантош се захвалио министру Стефановићу на срдачном дочеку и изразио опредељење за даље јачање сарадње, које ће, како је оценио, знатно утицати и на даље јачање свеукупних билатералних односа две пријатељске земље.

Саговорници су се сагласили да, имајући у виду традиционално добре и пријатељске односе две земље, постоји обострани интерес за даље развијање, како сарадње у области одбране, тако и свеукупне сарадње две државе.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.10.2021
mp4 (45,27 MB)
Састанак