Министарство одбране Републике Србије
 
11.08.2021.

Министар Стефановић: Мени је сваки српски војник важан



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„За разлику од Драгана Ђиласа, разних медија под његовом контролом и политичко-тајкунских елита којима су сви који немају стотине милиона евра „обични", мени је сваки српски војник посебан, важан и драго ми је кад имам прилику да их видим и разговарам са њима.
 
Важно ми је да имају што боље услове рада, бољу опрему и наоружање, што бољи стандард и борим се свим срцем да они и њихове породице живе што боље. Знам, наравно, баш као и сами војници, да су то за Ђиласа и „елиту" били и остали проблеми „обичних", за њих небитних људи.
 
Видим, такође, да су у последње време посебно „забринути" за мој однос са Александром Вучићем, те могу само да им поручим да је мој однос са председником Вучићем само наш - мој и његов, и свакако га неће уређивати ни тајкуни, ни квазиполитичари, нити њихове новине.
 
Поштујем, већ више од 20 година, огроман рад и енергију коју Александар Вучић улаже у борбу за бољу и снажнију Србију и као члан Владе и његов пријатељ наставићу да га подржавам и дајем све од себе да допринесем у тој борби. Александар Вучић је неко ко је учинио много да Србија данас буде неупоредиво боље место за живот, него што је била када су о њој одлучивали разноразни тајкуни и представници њихових такозваних политичко-медијских елита, који су бринули искључиво о свом џепу."