Министарство одбране Републике Србије
 
07.08.2021.

Представљање добровољног служења војног рока у Ваљеву



На штанду Министарства одбране и Војске Србије на Градском тргу у Ваљеву данас су заинтересовани младићи и девојке имали прилику да се информишу о свим појединостима добровољног служења војног рока, а они који су већ донели одлуку да приступе Војсци Србије, могли су да попуне пријаву на конкурс и започну процедуру.

Ваљево је први од пет градова у коме Министарство одбране и Војска Србије представљају добровољно служење војног рока. Припадници Војске Србије и Управе за обавезе одбране Министарства одбране, заинтересованим младим људима  делили су промотивни материјал и информисали их о предностима добровољног служења војног рока и могућностима каснијег запослења у Министарству одбране и Војсци Србије, уз подсећање да је јавни оглас за добровољно служење војног рока стално отворен.
 
Потпуковник Зоран Филиповић из Управе за обавезе одбране каже да се промоција добровољног служења војног рока с оружјем односи на младиће и девојке од 19 до 30 година.
 
- С промоцијом смо започели у Ваљеву и  очекујемо велику заинтересованост младих људи, превасходно због  побољшања материјалног положаја и стандарда припадника Војске Србије, као и због могућности да кандидати који добровољно одслуже војни рок започну службу у Војсци Србије и добију прилику за личну и професионалну афирмацију - истиче потпуковник Филиповић.

Стајчић Бојан из Беле Цркве је један од младих који је застао испред штанда Министарства одбране и Војске Србије.
 
- Данас сам стицајем околности у Ваљеву и видео сам да промовишу служење војске. Волео бих да сви млади, баш као што ћу и ја  кад завршим школу, одслуже војни рок. Сви млади Србије треба томе да се одазову - поручио је Бојан.
 
Осим у Ваљеву, данас ће представљање војног позива бити организована у Житишту, а следе промоције 14. августа у Вршцу, 19. августа у Лозници и 21. августа у Пожеги.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.08.2021
mp4 (59,15 MB)
Промоција добровољног служења војног рока
07.08.2021
mp4 (53,65 MB)
Изјава потпуковника Зорана Филиповића
07.08.2021
mp4 (28,59 MB)
Изјава Бојана Стајчића