Министарство одбране Републике Србије
 
27.07.2021.

Састанак министра Стефановића са делегацијом Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Индонезије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са делегацијом Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Републике Индонезије, коју је предводио директор генерал-потпуковник Јани Супријанто.

Министар Стефановић пожелео је добродошлицу делегацији и захвалио се на посети, подсећајући да две земље већ више деценија спајају не само сарадња, већ и пријатељски односи упркос удаљености.

Стефановић је истакао да је Србија захвална Индонезији на подршци и доследном ставу који је показала непризнавањем такозваног Косова.

Министар одбране навео је да се нада наставку војнонаучне и војнотехничке сарадње, упутивши овом приликом позив за посету Самиту несврстаних у Београду, као и Сајму наоружања и војне опреме „Партнер“ почетком октобра у циљу заједничког развоја нових технологија.

Генерал Супријанто пренео је Стефановићу срдачне поздраве министра одбране Републике Индонезије и истакао његову жељу за унапређење војнотехнолошке сарадње.

На крају сусрета директор Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Индонезије истакао је да се нада да ће министар Стефановић посетити Индонезију.

Генерал Супријанто захвалио се на срдачном пријему и директору Војнообавештајне агенције бригадном генералу Зорану Стојковићу, а данашњем састанку који је одржан у Малој ратној сали Старог Генералштаба присуствовао је и амбасадор Републике Индонезије Мохамад Чандра Видја Јуда.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.07.2021
mp4 (32,08 MB)
Састанак