Министарство одбране Републике Србије
 
18.06.2021.

Састанак начелника Генералштаба са помоћником команданта Националне гарде ОхајаНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас са помоћником команданта Нацоналне гарде Охаја генерал-мајором Стивеном Стајверсом, који борави у Републици Србији ради присуства дану високих званица у оквиру вежбе „Платинасти вук 21“.
Током састанка двојице генерала, констатовано је да је сарадња Војске Србије са Националном гардом Охаја, која је успостављења пре 15 година у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, била садржајна, разноврсна и корисна за обе стране.
 
Генерал Стајверс је јуче присуствовао дану високих званица у оквиру вежбе „Платинасти вук 21“, на којој учествује и 27 припадника Националне гарде Охаја, а данас се састао и са командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем.
 
Посета генерала Стајверса долази у години када се навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД, а ово је његов трећи боравак у нашој земљи у последње четири године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА