Министарство одбране Републике Србије
 
06.06.2021.

Министар Стефановић пожелео успех војним маратонцима



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић пожелео је данас пуно успеха свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који учествују на 34. Београдском маратону. Укупно 109 припадника система одбране трчаће маратон и полумаратон на данашњем такмичењу.

- Желим да вам се захвалим што се на својим војним дужностима даноноћно неуморно борите за сигурну, стабилну и бољу Србију. Утолико смо још поноснији на ваше учешће на данашњем Београдском маратону. Свим срцем смо уз вас! - поручио је министар Стефановић припадницима уочи маратона.

 Укупно 79 припадника Војске и Министарства, 25 кадета Војне академије и пет ученика Војне гимназије данас ће трчати маратон и полумаратон, а како је министар одбране рекао, као техничка подршка ангажовано је још 100 кадета Војне академије и 40 ученика Војне гимназије.

- Они ће дати допринос да Београд, и овом приликом, пошаље што лепшу слику у свет и покаже да је одличан домаћин. Наши млади, и они који учествују у тркама и они који су задужени да помогну организацију, још једном доказују да су светла будућност и наше војске и наше Србије - рекао је Стефановић.