Министарство одбране Републике Србије
 
02.06.2021.

Састанак министра Стефановића са представницима Европске службе за спољне послове



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић примио је данас делегацију Европске службе за спољне послове (EEAS), коју је предводио директор за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Уједињено Краљевство Марко Маковец.


Стефановић је рекао да Република Србија као предвидив и поуздан партнер Европске уније даје велики значај спровођењу Заједничке одбрамбене и безбедносне политике ЕУ, што се огледа и у чињеници да је наша земља до сада, као партнерска држава, учествовала у укупно шест мисија и операција ЕУ. Он је, такође, указао и на дугорочну посвећеност Републике Србије Борбеној групи HELBROC у којој су припадници Војске Србије први пут били ангажовани током прве половине 2020. године.
 
Министар је упознао саговорнике из делегације EEAS-а са активностима Министарства одбране у процесу европских интеграција, ангажовању припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама и предочио намере о продубљивању сарадње са чланицама Европске одбрамбене агенције кроз чланство Републике Србије у Мултинационалном хеликоптерском центру за обуку у Португалу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.06.2021
mp4 (59,03 MB)
Састанак