Министарство одбране Републике Србије
 
17.05.2021.

Лекари са прве линије фронта поручују – вакциниши се и ти!



Управа за војно здравство Министарства одбране покренула је мини-кампању на друштвеним мрежама у циљу отклањања дилема о вакцинама против корона вируса. Посетиоци ће на званичним профилима Министарства одбране на друштвеним мрежама Фејсбук, Твитер и Инстаграм, као и на нашем Јутјуб каналу, имати прилику да путем кратких видео-спотова чују одговоре наших војних лекара на најчешће дилеме које грађани имају око ковида и вакцинације.

„Вакцинација је изузетно важна, јер је једини начин да спречимо ширење ковид вируса и сачувамо здравље. Апелујем још једном и на припаднике Министарства одбране и Војске Србије, као и на све грађане Србије, да се вакцинишу и заштите и себе и своје породице. Не оклевајте, придружите нам се у борби да се што пре вратимо нормалном свакодневном животу“, поручио је потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић.
Наши лекари, који су од првог дана пандемије ангажовани у ковид болницама  и захваљујући чијем раду су сачувани бројни животи, одлучили су се да овој борби дају допринос и тако што ће покушати да грађанима разреше дилеме у вези са озбиљношћу последица ковида, али и заблуде у вези са наводним негативним последицама вакцина по здравље.

Видео-спотове, који ће наредних дана бити емитовани, потписују следећи медицински ауторитети: пуковник др Иво Удовичић, командант Војне болнице „Карабурма“, пуковник др Ђорђе Таушан, заменик команданта Војне болнице „Карабурма“, пуковник др Предраг Богдановић, медицински координатор привремене ковид болнице „Арена“, пуковник др Жарко Мићовић, заменик команданта привремене ковид болнице „Арена“ и пуковник др Вељко Милић, управник Војне болнице Ниш.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.05.2021
mp4 (45,97 MB)
пуковник др Иво Удовичић
17.05.2021
mp4 (49,23 MB)
пуковник др Вељко Милић