Министарство одбране Републике Србије
 
23.04.2021.

Министар Стефановић уручио признања за допринос у борби против ковида



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас, поводом Дана Војске Србије, војне спомен медаље припадницима Управе за војно здравство Министарства одбране, као и плакете и захвалнице њиховим сарадницима из цивилних установа, за ангажовање на спречавању ширења пандемије вируса COVID-19.

Стефановић је истакао да смо сви поносни на данашњи празник, којим се чува сећање на традиције наше војске која је и у најтежим временима увек била уз свој народ, помагала му и  борила се за њега.

- И у овим данима, када није лако и када се и даље боримо против корона вируса, залагање људи какви сте ви и велики напор који су учинили сви наши људи из система одбране, али и сви наши партнери, попут Завода „Железница Србије“, људи из „Штарк арене“ и из других установа, управо показује колико заједништво наше војске, лекара и народа дају добре резултате – рекао је Стефановић.

Министар одбране захвалио се награђенима на огромном раду и истакао да су признања која су добили управо плод тог рада.

- Желим нам да у наредном периоду имамо мање разлога да бринемо, али да увек будемо спремни да будемо на првим линијама заштите људи – поручио је Стефановић.

Војним спомен медаљама награђени су припадници Управе за војно здравство потпуковници Мирослав Генго и Дејан Илић, капетан Милоје Пантовић и војни службеник Дејан Пилчевић.

Плакета Министарства одбране уручена је директору Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ примаријусу др Влади Батножићу, док ће захвалнице добити инфектолог Клинике за инфективне и тропске болести „Проф. др Коста Тодоровић“ др Јован Ранина и директор „Штарк арене“ Горан Грбовић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.04.2021
mp4 (143,59 MB)
Уручење признања