Министарство одбране Републике Србије
 
15.04.2021.

Помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Милорадовић у посети Министарству одбране Кипра



Делегација Министарства одбране коју предводи помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић налази се у посети Министарству одбране Републике Кипар, где ће са представницима Националне гарде и Министарства одбране разговарати о актуелним и будућим пројектима војнотехничке и војноекономске сарадње.

Помоћник министра Милорадовић на почетку посете састао се са командантом Националне гарде Кипра генерал-потпуковником Димокритосом Зервакисом и Сталним секретаром Министарства одбране Кипра Андреасом Лукасом. Том приликом анализирана је и обострано високо оцењена досадашња сарадња у области наоружања и војне опреме, потврђена спремност да се заједнички настави на њеном јачању и унапређењу и разговарано о могућностима за сарадњу у оквиру европских безбедносних иницијатива.

Република Кипар је значајан партнер Републици Србији у области војноекономске и војнотехничке сарадње и закључено је да је обим и садржај сарадње значајно унапређен у претходном периоду. Посета представника Министарства одбране и одржани састанци допринеће наставку и даљем развоју постојеће успешне сарадње.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА