Министарство одбране Републике Србије
 
15.04.2021.

Државни секретар Живковић разговарао са државним секретаром Министарства одбране Уједињеног Краљевства Хипијем



Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић разговарао је данас, путем видео-линка, са државним секретаром за Оружане снаге у Министарству одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Џејмсом Хипијем.

Државни секретар Живковић истакао је задовољство оствареним нивоом сарадње у области одбране и нагласио опредељење за њено суштинско унапређење у војно-војној, војнообразовној, војномедицинској и сарадњи у области односа са јавношћу. Он је рекао да предстојеће заједничко ангажовање у мултинационалној операцији UNFICYP на Кипру представља круну досадашње сарадње, што ће подстицајно деловати на даље унапређење односа две земље.

Државни секретар Хипи представио је новоусвојени Интегрисани преглед безбедности, одбране, развоја и спољне политике Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, који износи визију глобалне Британије до 2030. године и циљеве националне безбедности и спољне политике до 2025. године. Он је указао на потребу ангажовања у мултинационалним операцијама, ради доприноса очувању мира на глобалном нивоу.

Разговору је присуствовао помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.04.2021
mp4 (49,33 MB)
Видео конференција