Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2021.

Министар Стефановић присуствовао снимању часова за онлајн наставу



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас на Војној академији снимању часова намењених за онлајн наставу предмета "Основе система одбране Републике Србије".

- Министарство одбране, у сарадњи са Министарством просвете, ради на овом веома важном пројекту, у којем нашу децу у трећем и четвртом разреду средњих школа учимо програмским темама које су важне за одбрану наше земље - рекао је министар Стефановић и додао да му је драго, иако је у питању факултативна настава, што су се осим предавача из Војне академије, људи из Министарства одбране и резервних војних старешина, у предавања укључили и наставници из различитих школа у Србији, са циљем да децу науче најважнијим темама које се тичу развоја наше војске, елемената одбране и најважнијих ствари нераскидиво везаних за безбедност наше земље.

Министар Стефановић је захвалио свима који су радили на развоју овог онлајн, даљинског начина учења и изразио наду да ће ускоро бити прилике да активне и резервне војне старешине и сви други предавачи поново буду са децом у учионицама и преносе знање из области одбране земље.

- Имали смо прилику да видимо данас и снимање неких од наставних тема и задовољан сам како су наши предавачи то успели да ураде, да деци приближе сва та знања која су им важна, зато што ми желимо да наша војска буде још јача, зато што размишљамо и о редовном служењу војног рока. Желимо да разговарамо са свима о томе. Сматрам да је то важна тема, коју и лично подржавам. Подржавам враћање редовног војног рока - нагласио је министар одбране, истакавши да ће овакви часови, на којима ће моћи да чују химну и виде филмове о војсци, децу додатно учити патриотизму и омогућити им да сазнају шта је то што краси и чини једног доброг, успешног војника, који је своју будућност и каријеру посветио Републици Србији.

Војска је нераскидиви део Републике Србије и свог народа, рекао је министар Стефановић и додао да кроз све то чиме учимо нашу децу, желимо да јачамо патриотски дух наших грађана, да их учимо како да буду интегрални део безбедности Републике Србије и да сачувају себе од било каквог зла.

- Желимо да у будућности још интензивније радимо на овоме. Инвестираћемо у технолошки приступ и заједно са "Застава филмом" обогатити ова наша предавања сложеним филмовима, који ће показати шта је то што данас Војска Србије може, а надам се да ће и грађани Србије видети како је њихова војска сваке године јача, расте и бива све способнија да буде гарант безбедности и стабилности Републике Србије - рекао је министар Стефановић.

За предмет "Основе система одбране Републике Србије" снимљено је 11 тема које су груписане у четири наставна часа за онлајн наставу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.01.2021
mp4 (98,65 MB)
Обилазак
26.01.2021
mp4 (233,02 MB)
Изјава министра Стефановића