Министарство одбране Републике Србије
 
21.12.2020.

Сaстанак министра Стефановића са шефом Делегације ЕУ у Србији ФабрицијемПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Семом Фабрицијем.
 
Стефановић је подсетио да је стицање статуса пуноправног члана Европскe унијe  стратешко опредељења Републике Србије и истакао допринос Министарства одбране Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ (ЗБОП) кроз учешће у мисијама и операцијама.

Он је указао и на значај средстава којa долазе из Европске уније кроз приступну помоћ за државе кандидате и истакао да ће Министарство одбране радити на развоју заједничких пројеката, као што су енергетска ефикасност и заштита животне средине у сектору одбране.
 
Амбасадор Фабрици потврдио је допринос Републике Србије Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ, као и ангажовање у борбеној групи ЕУ „HELBROC“.
 
На састанку је разговарано и о модалитетима проширењa сарадње између Републике Србије и Европске уније у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.12.2020
mp4 (66,29 MB)
Састанак