Министарство одбране Републике Србије
 
08.12.2020.

Одржана Седница Бироа за координацију служби безбедности



Шеф Бироа за координацију служби безбедности и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, након редовне седнице Бироа која је одржана у згради Председништва Србије, да је безбедносна ситуација у Републици Србији стабилна.  
 
Он је истакао да су наше службе разматрале како да Србија и њени грађани буду још боље и ефикасније заштићени од нових претњи које постоје у свету, а за које се спремају и друге службе безбедности, нарочито у области сајбер и хибридних претњи, које су све чешће присутне, не само у земљама Европе, већ и у другим земљама.  
 
Седници Бироа, којом је министар Стефановић председавао, присуствовали су директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, директор Војнобезбедносне агенције бригадни генерал Ђуро Јованић, директор полиције Владимир Ребић, заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Дејан Пајић и директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Горан Матић.
 
На седници је разматрана и актуелна безбедносна ситуација у погледу потенцијалних терористичких претњи. Закључено је да су службе у претходном периоду учиниле из својих надлежности много у правцу њиховог отклањања, али да ће се и убудуће интензивно радити на сагледавању и праћењу ситуације у вези са повратком бораца са страних ратишта и могуће екстремне радикализације.  
 
Како је Стефановић  нагласио, све службе безбедности и у овом тренутку активно раде како би потенцијалне претње биле минималне и како би отклониле било какав безбедносни ризик по грађане Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.12.2020
mp4 (59,39 MB)
Састанак