Министарство одбране Републике Србије
 
27.10.2020.

Почела последња фаза модернизације “мигова 29”Министар одбране Александар Вулин, заједно са командантом РВ и ПВО генерал-мајором Душком Жарковићем, обишао је данас 204. ваздухопловну бригаду на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници.

Командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњаић уручио је министру Вулину урамљене грбове јединица у саставу 204. ваздухопловне бригаде, у знак захвалности за јачање те јединице.
 
Током данашњег обиласка, након реферисања о стању и оперативним способностима 204. ваздухопловне бригаде, министар Вулин је присуствовао приказу радова на модернизацији авиона МиГ-29 чија је последња фаза почела ових дана. Након модернизације тих ваздухоплова они ће бити подигнути на ниво 4+ и тиме ће наше небо бити још боље чувано и још сигурније.  

Захваљујући Војнотехничком споразуму који су постигли председници и врховни команданти Александар Вучић и Владимир Путин, српско Ратно ваздухопловство добило је велику донацију у авионима, у њиховом опремању и модернизацији, која се одвија у складу са програмским документима.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.10.2020
mp4 (152,26 MB)
Обилазак