Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2020.

Министар Вулин са нашим учесницима Међународних војних игара у Русији



Министар одбране Александар Вулин, који на позив руског колеге генерала армије Сергеја Шојгуа борави у посети Руској Федерацији поводом затварања Међународних војних игара, посетио је наше учеснике ове највеће светске манифестације војничке славе и спорта на полигону „Алабино“ код Москве.

Министар Вулин разговарао је са члановима екипе војних возача Војске Србије и честитао "нашим златним возачима“ који су заузели прво место у индивидуалној трци на возилима 6x6 и освојили треће место у укупном пласману на такмичењу „Војни рели“ у руској Републици Тива. Нашим нишанџијама у „Тенковском биатлону“ честитао је јер су гађали боље од свих других учесника биатлона, а учесницима Фестивала националне културе на успешном представљању културе и традиције Србије и њене војске и на четири освојене награде у такмичарским категоријама.

Пуковник Драгиша Зинаја, вођа екипе војних возача на „Војном релију“ и судија на такмичењу, истакао је да је поносан што су војни возачи екипно успели да понове прошлогодишњи резултат и освоје треће место и „посебно што смо у индивидуалној трци на возилима 6x6 заузели прво место“.

- Ово је једно велико искуство за наше возаче, који су на потпуно непознатом терену, са руским навигационим системима, остварили одличне резултате. То је добро искуство и за унапређење наше даље обуке. Верујем да ћемо следеће године доћи по још бољи резултат – рекао је пуковник Зинаја.

Потпуковник Ђоле Коцка, вођа екипе Министарства одбране на Фестивалу националне културе нагласио је да су наши представници на Фестивалу у протеклих двадесет дана успешно и на леп начин презентовали културу и традицију Србије и наше војске.

- Чланови Уметничког ансамбла “Станислав Бинички” проглашени су лауреатима фестивала за извођење музичких нумера, а чланови КУД “Димитрије Котуровић” освојили су трећу награду у извођењу игара из Србије. Желим овом приликом да захвалим руској војсци и народу на топлој добродошлици и срдачном дочеку на сваком кораку. Безброј сликања са нашим симболима, безброј сликања са нама, официрима. Захваљујем им од срца – рекао је потпуковник Ђоле Коцка.
 
После сусрета са нашим представницима који учествују на Међународним војним играма, министар Вулин присуствоваће финалној трци тенковских екипа Белорусије, Азербејџана, Русије и Кине у дисиплини „Тенковски биатлон“, имаће билатералне сусрете са министрима одбране, а вечерас ће присуствовати завршној свечаности затварања Међународних војних игара у Парку Патриот.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.09.2020
mp4 (142,87 MB)
Обилазак
05.09.2020
mp4 (59,35 MB)
Изјава пуковника Драгише Зинаје
05.09.2020
mp4 (62,56 MB)
Изјава потпуковника Ђолета Коцке