Министарство одбране Републике Србије
 
21.08.2020.

Министар Вулин: Како решавају случај покушаја убиства председника Вучића у Сребреници таква им је и држава, или је нема или је неспособна или подржава нападе на Србе




"Пре него Бакир Изетбеговић изговори име Александра Вучића најпре би морао да се извини што још увек није пронађен ни налогодавац ни извршилац покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници. Како решавају тај случај таква им је и држава, или је нема или је неспособна или подржава нападе на Србе. Вучић је једини државник на Балкану чија је политика мира доследна и безусловна али и државник који са друге стране нема искреног саговорника", изјавио је министар одбране Александар Вулин реагујући на нове нападе на председника Вучића од стране СДА Бакира Изетбеговића.

"Вучић је изабрао да штити Србе где год да живе а срамота је и БиХ и ЕУ што Вучић има разлога да Србе чува од СДА која у свом програму има уништење Републике Српске. Грађански рат у БиХ је почео убиством српског свата а Исламска декларација Алије Изетбеговића га је припремила и најавила. Изетбеговићево пребацивање кривице за грађански рат у БиХ на Србе је лицемерно колико и Изетбеговићева изјава да поштује Устав БиХ али и да би признао Косово, мимо тог истог Устава", рекао је министар Вулин.