Министарство одбране Републике Србије
 
18.08.2020.

Министру Вулину уручена захвалница Удружења грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“



Министру одбране Александру Вулину председник Удружења грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“ Раденко Пузић уручио је данас захвалницу и монографију тог удружења, у знак захвалности за подршку у организацији и реализацији изложбе посвећене ратном путу Првог батаљона Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске, приказане у Дому Војске Србије у Београду 13. марта ове године.

- У име свих својих сабораца доделио сам министру одбране Александру Вулину захвалницу и монографију о ратном путу Првог батаљона Војне полиције, за ангажовање Министарства одбране око изложбе која је била у Дому Војске Србије 13. марта. То је прва изложба о ратном путу једне војне јединице из Војске Републике Српске које је приказана у Београду. Ту смо приказали ратне фотографије које су сложене хронолошки од 1991. до 1995. године, експонате од наших сабораца, као и експонате које смо заробили. Свако ко је прошао кроз Дом Војске и погледао изложбу, мислим да је био задовољан што смо све то успели сачувати свих ових година. На почетку смо били скептични, мислили смо да то није занимљиво, а после смо схватили да је то историја, један велики пројекат који смо направили не само за батаљон војне полиције, већи за Први крајишки корпус, односно за Војску Републике Српске – рекао је Пузић.

Захвалница министру Вулину уручена је након данашњег обиласка снимања документарно-играног филма „Коридор 92“, копродукцијског пројекта Министарства одбране – Војнофилмског центра „Застава филм“, Радио-телевизије Србије и Радио Телевизије Републике Српске, који се тренутно снима у околини Вршца и говори о војној операцији „Коридор“ која је трајала од 28. јуна до 6. октобра 1992, захваљујући којој је очуван опстанак Републике Српске.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.08.2020
mp4 (14,8 MB)
Уручење захвалнице
18.08.2020
mp4 (116,43 MB)
Изјава Раденка Пузића