Министарство одбране Републике Србије
 
18.08.2020.

Одржан састанак са представницима Ваздухопловног савеза Србије



Државни секретар Бојан Јоцић састао се данас са представницима Ваздухопловног савеза Србије, са којима је разговарао о могућностима унапређења сарадње Министарства одбране и Војске Србије са тим Савезом.

На састанку је било речи и о сарадњи по питању реализације заједничких обука падобранаца, пилота и моторног летења, као и о државном првенству Србије у падобранству и манифестацији Балкански скок пријетељства, на којима припадници Војске Србије традиционално учествују.
 
Према речима државног секретара Јоцића, простора за узајамну помоћ има, нарочито на плану заједничке едукације, тренинга и обука, као и на представљању војног ваздухопловства кроз активности Ваздухопловног савеза Србије.

Председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић истиче да је за Савез веома важна подршка Министарства одбране и Војске Србије, нарочито када је у питању организовање и учешће на манифестацијама и додаје да је то разлог због којег је Савез чврсто оријентисан ка јачању сарадње.
 
Данашњи састанак први је у низу састанака на којима ће бити дефинисан конкретан план сарадње и заједничких активности Министарства одбране, Војске Србије и Ваздухопловног савеза Србије.
Састанку су присуствовали и начелник штаба Команде Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране бригадни генерал Александар Бјелић, генерални секретар Ваздухопловног савеза Србије Жељко Овука и управник аеродрома Лисичји јарак Никола Боровац.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.08.2020
mp4 (54,46 MB)
Састанак