Министарство одбране Републике Србије
 
29.04.2020.

Министар Вулин: Војска Србије чини све да грађанима Новог Пазара буде боље




Коментаришући изјаве народног посланика Ениса Имамовића да се у Нови Пазар не улаже, у наставку Прве седнице Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања, министар одбране Александар Вулин рекао је да је срамота делити грађане Србије према њиховој вери и нацији и да се са презиром говори о држави која подједнако води рачуна о сваком свом грађанину.

- Војска Србије, за коју смо слушали оне будалаштине да није добродошла, дезинфиковала је сваку улицу у Новом Пазару и нисам приметио грађане који су ишли около и спречавали је да то ради, напротив, сви су разумели зашто то војска ради. То и треба да ради, јер ми штитимо све своје грађане. Војска Србије је поставила и привремену болницу, не питајући ко ће ту да лежи, него зато јер је потребна грађанима Новог Пазара. Војска Србије је за два дана опремила новопазарску болницу комплетним системом развођења гасова. Сада имате нешто што до сада никада нисте имали, а Александар Вучић је донео 10 клиничких и још три транспортна респиратора. Ниједан респиратор нисте имали – подсетио је министар Вулин.

Подсетивши народног посланика Имамовића да грађани Новог Пазара не плаћају порез Београду, већ својој држави, као што то чине и сви остали грађани, он је поручио да се не поставља питање где ће респитиратори отићи јер држава одлучује о томе да респиратори оду тамо где су најпотребнији.

- Војска Србије је омогућила да имате потпуно разведене гасове у болници и ту ће се лечити они којима је помоћ потребна. Надам се да пацијенте нико неће делити по вери и нацији, да их нико неће скидати са респиратора ако му не одговарају вера и нација.

Министар Вулин се осврнуо и на своју недавну посету Сјеници, када је обишао припаднике Војске Србије који обезбеђују прихватни центар за мигранте.

- Дочекало ме је руководство општине, грађани Сјенице. То је било само пар дана након оне будалаштине да Војска Србије није добродошла. Наравно да је добродошла у сваком делу Републике Србије и наравно да ће у сваком делу Републике Србије војска водити рачуна о сваком свом грађанину, чинити све што може да буде боље. Влада Републике Србије посебно води рачуна управо о Новом Пазару и ако би неко имао разлога да се буни, онда би то могле неке друге општине у околини, кад кажу „Колико дајете и улажете у Нови Пазар.“ Али, нека, радимо то чиста срца и ја сам поносан због тога. Не бих био поносан на себе да тако лоше говорим о земљи која води рачуна и о мени и о мојој породици и о сваком мом – нагласио је министар Вулин.