Министарство одбране Републике Србије
 
29.04.2020.

Министар Вулин: Да Вучић 2014. није предузео тешке реформе сада не бисмо могли да обезбедимо све услове за лечење




Обраћајући се посланицима у Народној скупштини Републике Србије на данашњем заседању, министар одбране Александар Вулин истакао је да је речено како је власт правила непријатеље од наше дијаспоре.
 
- Ако је то истина, где се дијаспора вратила и како је дошла. То су наши држављани, примили смо их са највећом бригом и радошћу и ја их молим да не иду и не враћају се у земље које су им показале шта мисле о њима сада кад је тешко. Ова Влада и Александар Вучић обезбеђивали су не само бесплатне авионе, него и коридоре и аутопутеве када је читава Европа била блокирана - истакао је министар одбране и додао да се за сваког грађанина појединачно борило да дође у Србију.
 
Он је потврдио да у Србији нико ни динар није платио лечење од корона вируса. 
 
- Ниједан хлорокин овде није наплаћен и ко год да је дошао или у привремену болницу или у било коју установу здравственог система, није га нико питао за књижицу нити за основ осигурања. 

Да ли имаш симптоме? Ако имаш, лечиш се као најбогатији човек на свету. То нема ни у најбогатијој земљи на свету. У Америци сахрањују људе у масовним гробницама ако немају да плате. У овој Србији, оваквој, сиромашној али све бољој, нико није сахрањен у масовној гробници, нити остао без лека, без кревета или респиратора - истакао је министар Вулин и додао да треба да будемо поносни на такву државу, а не да тражимо мане.
 
Министар Вулин је рекао да су сви који су дошли из дијаспоре добродошли јер то су наши људи. 
 
- Ја сам због тога поносан, и молим их да не иду, да се не враћају. Да остану и виде да је ова земља боља него оне које су напустили. То не би било могуће да 2014. године Вучић није предузео тешке реформе, да нисмо донели Закон о раду у овом парламенту, због кога су тада Александра Вучића разапињали и против мене правили протесте. Да није било тога, не би било ове државе, која је у стању да купи хлорокин и да га не наплати никоме. И да обезбеди све услове за лечење и слободно прогутајте свој политички понос и кажите - то је добро, добро је што Србија може бесплатно да лечи све - истакао је министар одбране. 
 
- То што може пензионерима да да 4.000 динара и сваком грађанину 100 евра, то је добро, као и то што држава Србија може да да три минималне зараде сваком - рекао је министар одбране Александар Вулин.