Министарство одбране Републике Србије
 
28.04.2020.

Министар Вулин: Војска Србије је најбољи део Србије




Говорећи на данашњој седници Народне скупштине Републике Србије министар одбране Александар Вулин истакао је да је поносан на све што је Војска Србије урадила у борби против коронавируса.   
 
- Ми смо се све време борили са последицама ковида и све функционише. Војска Србије имала је и обавезу да води рачуна о нашем суверенитету. Да наше небо буде стално заштићено, да наше границе буду чуване и да се будно води рачуна да мост у Косовској Митровици не постане одједанпут оно што не сме да буде, да се не упадне на север. Да води рачуна да живот несметано функционише сваког секунда – казао је министар одбране.
 
- Имали смо и питања из ове зграде, зашто лете авиони Војске Србије, уместо да будемо захвални што има ко да лети и што Војска Србије функционише како треба. Слушали смо овде нападе, не на политику, већ на своју државу - рекао је министар Вулин и додао да није нормално нападати мере за које знате да помажу у очувању здравља нације и истакао да је поносан што ће моћи да говори о ономе што је урадио, за њега као министра одбране, најбољи део Србије, а то је Војска Србије.