Министарство одбране Републике Србије
 
21.04.2020.

Министар Вулин: Вучић показао да слободна земља доноси боље и паметније одлуке, него земља којој се нареди




- Политика председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића је политика ослањања на себе. Политика војне неутралности значи да нисмо део ни НАТО пакта ни било ког другог пакта и зато смо себи изборили позицију да можемо да се наоружавамо и опремамо тамо где мислимо да је то добро за нас - изјавио је данас министар одбране Александар Вулин у јутарњем програму Телевизије „Пинк“.
 
Према његовим речима, председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић је показао како да слободна земља која сама доноси одлуке „доноси боље и паметније одлуке, него земља којој се нареди шта треба да купи или да ради“.
 
- Ми сами бирамо своје пријатеље. Непријатељи нас сами изаберу и уопште не треба да бринемо о њима. Пријатеље бирамо сами. У овом ужасу и борби с коронавирусом показало се ко су нам искрени пријатељи и како се искрени пријатељи понашају, колико је важно када вам Кина и Русија пошаљу помоћ, када вам Турска пошаље помоћ, у право време, баш када треба, када је најтеже. За два или три месеца милијарду рукавица и маски нам неће бити баш толико потребно, као што нам је било потребно првих десет дана. Дакле, веома је важно када је нешто дошло - поручио је министар одбране.